Служители на столичните Второ, Осмо и Девето РПУ са извършили множество проверки на територията на София, съобщават от пресцентъра на МВР.
За два дни /от 6 до 8 август/ са проверени общо 378 лица, 246 моторни превозни средства, 48 строителни обекта, 36 временни постройки, използвани за обитаване и почивка на строителни работници, 16 запустели сгради и 5 изоставени стопански халета, 8 търговски и 7 адреса за издирване на лица, отклонили се от изтърпяване на присъда и обявени за издирване. Целта на проверката е била пресичане на престъпления от общ характер, профилактика на лица от криминалния контингент и задържане на извършители на тежки правонарушения. В районните полицейски управления са доведени 36 криминално проявени за профилактика и установяване съпричастността им към извършени на територията на столицата престъпления. Установена е самоличността на 26 лица, които работят на различни строителни обекти в столицата. Издирван от столичното Четвърто РПУ е засечен при извършената проверка в района на Панчарево, открит е л.а. “Фолксваген Каравел”, който бил откраднат в началото на м. юли на територията на Осмо РПУ. За 24 часа е задържан мъж, в който са открити дози амфетамин. Съставени са 7 акта за установени нарушения на ЗДвП, наложени са 4 глоби по фиш, съставени са и 11 акта по ЗБДС. В резултат на полицейското присъствие в тези райони не са допуснати нарушения на обществения ред и извършване на престъпления от общ характер, съобщават от МВР.

Освен това в момент на покупко-продажба на наркотици са задържани дилърът Д.В. /27 г./ и клиентите му Б.И. /23 г./ и Н.Н. /21 г./ от София. Те били засечени от служители на Четвърто и Пето РПУ в градинката на ул. “Черковна” в кв. “Х.Димитър”. Дрогата била съхранявана в тайник в дърво, където са открити девет пакетчета с марихуана, шест полиетиленови топчета амфетамин и 3 хапчета екстази. По случая е образувано дознание. /БЛИЦ