Към миналата вечер от "Продължаваме промяната" (ПП) са имали съгласието на доста повече от 121 депутати за подкрепа на правителство начело с Асен Василев, но сутринта те не са дошли да подпишат управленската ме програма. Това заяви пред БНТ Росен Костурков, член на Изпълнителния съвет но ПП.

По думите му, при разговорите те са изразили подкрепа за програмата и за политиката на ПП.

Той добави, че основното искане е било всеки от тях да напусне групата си и да се идентифицира като независими. Според него е възможно това да им се е сторило прекалено.

Костурков каза още, че от ПП са разговаряли основно с депутати от "Има такъв народ" (ИТН), но е имало и от други парламентарни групи.

Той отрече да от ПП да са упражнявали натиск върху депутати или техни близки.

По отношение на възможността за кабинет с третия мандат Костурков коментира, че ПП няма да приемат условие лидерите им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат изключени от преговорите. Същевременно той потвърди, че от ПП няма да преговарят с ГЕРБ, ако присъства Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че в петъчния ден Асен Василев върна неизпълнен мандата на президента Румен Радев, обяснявайки, че не са му достигнали 4 народни представители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!