Един от истеричните говорители на задкулисния кръг "Агнешки главички" Калин Калпакчиев направи нов позорен опит да злепостави родината ни в Брюксел с дискредитирането на прокуратурата.
В разгара на операциите на МВР и държавното обвинение срещу мутрите, стана ясно, че Калпакчиев е депозирал сигнал до Европейската комисия, ВСС и различни други институции, в който настоява за проверка на раздухания от приятеля му Прокопиев жълт скандал около срещата в ЦУМ.

Сценарият за оклеветяването на главния прокурор Цацаров бе натрапен повече от 10 дни в общественото пространство от черните медии на обвиняемия медиен бос на "Капитал", глашатайката на Костов - Стоянка Георгиева и уж напълно независимите и обективни телевиции "Нова" и bTV.

Зрителите, обаче няма как да бъдат излъгани от лакърдиите на Лозан Панов и Христо Иванов, зад които наднича мрачната фигура на банкера-беглец Цветан Василев.

След като постановката не сработи, от килера бяха извадени дежурните Татяна Дончева, Михаил Екемджиев и Радан Кънев. Но кухите им приказки по-скоро имаха ефекта на бумеранг, отколкото да обслужат тезите им.

Едва ли има по-голяма шизофрения от тази Калпакчиев да говори за проверка на една среща, за която всички участници дадоха обяснение, отколкото да мълчи за скандалните снимки, на които бе заснет в компанията на проваления протестър - министър Христо Иванов и бившата шефка на компрометираната организация Съюз на съдиите Мирослава Тодорова.

Не е трудно да се предположи какво са обсъждали тримата в центъра на София, след като после чухме напоителните им интервюта срещу прокуратурата и обвинител №1.

Калпакчиев мълчи оглушително и за снимките на неговия побратим Лозан Панов с един от адвокатите на обвиняемия за източването на КТБ банкер и мастити строителни босове, които печелят всичките си дела във ВКС.

Същият този Калпакчиев не обели и дума, когато колегите му съдии от Апелативния спецсъд Росенова и Врачева пуснаха под смешна парична гаранция мутрокмета от Галиче Ценко Чоков, а след това същата инстицуия пусна по живо, по здраво Жълтия от бандата на Куката.

Нещо повече - Калпакчиев единствен гласува в подкрепа на кандидатурата на Росенова за председател на Апелативния спецсъд.

Сега, Калпакчиев се е заел с нещо още по-позорно. Да петни авторитета на страната ни в Европа с махленски скандали.

В казармата възпитаваха мен и хиляди български мъже в уважение на националните символи.

За мен, убеден съм и за милиони българи, националният трибагреник е светиня, за която бих дал живота си.

Добре ще е Красимир Каракачанов да върне казармата, за да могат такива като Калпакчиев да усетят какво значи България! А не да я позорят с безумните си действия!

Ивайло КРАЧУНОВ