Рядко сме ставали свидетели на по-нагло и лицемерно поведение от т.нар. „политици“ от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ от това, свързано с връщането на хартиената бюлетина. Уж защитници на демокрацията, на плурализма, на правото на свободен и честен вот, на равно избирателно право за всеки, без оглед на социален, образователен и здравен статус, местожителство и прочие, премахването на изцяло машинния вот все едно натисна червен бутон в главите на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев и те буквално полудяха. Зоват за протести, за „бели автобуси“, за тояги, тропат по трибуната в Народното събрание и вият в бесен хор, като гладни кучета.

Защо бе, „променители“. Къде ви е болката, момчета и момичета с големи усти, но с малко морал?

С какво хартиената бюлетина, с която хората гласуват по цял свят, включително в САЩ и в Европейския съюз (нещо повече, изцяло машинно гласуване НЯМА НИКЪДЕ по света, а в много страни от ЕС като например Нидерландия е изрично ЗАБРАНЕНО заради опасността от манипулации) толкова бръкна в здравето на нашенските самозвани морални стожери на обществото?

Е, не е трудно човек да се досети какъв е отговора. Даде го доскорошният коалиционен партньор на Кирил Петков и Асен Василев – Корнелия Нинова. И той е, че Петков има кодовете за машинките.

Пак да повторим: КИРИЛ ПЕТКОВ ИМА КОДОВЕТЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ МАШИНИ!

Разбирате ли какво означава това? Това означава, че ако бяхме в нормална държава, сега Петков щеше да е отдавна прибран „на топло“ и да дава обяснения кой, защо и кога му е дал кода за изборите – на него, обикновения политик от една от многото партии в страната. За какво го е използвал този код? Повишени ли са престъпно изборните резултати на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“? С колко гласове и преференции са се облажили Петков, Иванов и Василев на последните три избора у нас? Асен Василев много се гордееше с получените 12 633 преференции на последните избори, помните, нали?

Сега ясно ли ви е къде е болката на тези лицемерни момчета и момичета с намазани перчеми?

Много просто - връщането на хартиената бюлетина, съчетана с машинен вот, гарантира честни избори, както е по цял свят. Изводът – ДБ и ПП не искат честни избори. Искат да държат кодовете за „мадуровките“ и да си вдигат процентите с толкова, с колкото решат. Само че не им се получи и сега вият на умряло.

Ами вийте, и не протести трябват против вас, ами трябва най-после държавата и органите й да си влязат в ролята и да си понесете отговорността за престъпната наглост, на която ставаме свидетели вече две години. Защото поведението ви с машините и подмяната на вота, без да остават следи от фалшификациите, не е нищо друго, освен държавен преврат.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук