Продължава напрежението между ГЕРБ и служебния министър на културата. В ефира на бТВ през уикенда проф. Велислав Минеков заяви, че партията на Бойко Борисов ползва неправомерно двата етажа в административната сграда в НДК, където е настанена централата на партията. От ГЕРБ категорично отхвърлиха твърденията. 

Както БЛИЦ писа по време на Националното общо събрание на Жени - ГЕРБ темата бе коментирана и от Борисов. Той подозира опит за саморазправа от страна на служебния кабинет с неговата партия и запита дали президентът Румен Радев задава тона на атаката. 

Пред БНТ тази сутрин новият председател на Жени-ГЕРБ Екатерина Йорданова заяви, че изгонването на партията от централата ще е нарушение на закона. 

"Законът за политическите партии е ясен, чл. 31 също, така че аз го приех по-скоро като една шега или може би някакъв пиар ход, грешно е посъветван министърът. ПП ГЕРБ още е първа политическа сила, зад нея стоят много избиратели и аз наистина не бих искала да повярвам, че някой ще тръгне след толкова много хора в нарушение на закона", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!