"Ако Румен Радев спечели втори президентски мандат, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП. В момента той разцепва партиите на протеста с новата партия на Кирил Петков и Асен Василев", това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Говори сега" по БНТ.

Биков заяви, че не смята, че изборите ще бъдат решение на първи тур, докато задачата на новия президент е да бъде медиатор на политическите процеси: "Първата му задача от ден първи трябва да бъде медиатор на политическия процес, който трябва да  консолидира политическата система която е в състояние на разпад. Нещо което Радев прави целенасочено".

"Аз твърдя че, ако Радев спечели изборите, БСП ще се разцепи. В момента Радев чрез "Промяната Продължава" разцепва партиите на протеста. От там ще дойде разцеплението на БСП, от почтените. 

След изборите може да се окаже, че 15-20 депутати на БСП, са почтени и ще минат към мнозинството на почтените", обясни Биков.

"Президентът иска фрагментиран парламент, за да има контрол. Всяка една от малките партии ходят на козируват на Дондуков", заяви още той.

"Демократична България" още не могат да разберат че ги пържат. Румен Радев ги пържи. Стоят усмихнати и си мислят, че са съмишленици", коментира Биков отношенията между президента и протестърите и допълни: "Те нямат друг ход освен да подкрепят Радев".

"При Радев политическата криза и беззаконието ще продължат дълго. Ако Радев е президент отново, пак ще отидем на предсрочни избори, казва той.

"Независимо кой ще спечели, чака ни много тежка зима, януари и февруари. Министерството на енергетиката носи отговорност за това което идва. Можеха да се вземат мерки лятото, но не направиха нищо, освен да вкарат вкарат едни зелени производители на ток", каза депутатът от ГЕРБ.

"Спряха санирането, но ще дотират стартъпи. Ако стане - стане, някой хора ще вземат едни пари", допълни Биков.

"Нашите хора вече са имунизирани за Бойко Рашков, свикнали са да живеят с този вирус. Това което той прави е, че пречи на всяка една партия да си покаже програмата. Ако и тази кампания искаме да я прекараме в спорове с него, няма да се чуе нищо градивно", казва Биков.
 
Той смята, че Кирил Петков има качества за политика, и неговата партия ще има достатъчно голям резултат за да разцепи БСП, да унищожи партията на Мая Манолова и да открадне от електората на Слави Трифонов. 

По повод скандала с НДК, Биков обяви, че ГЕРБ са плащали наем на областната управа, но Минеков не знае. "Той е министър на културата а не министър на партиите, канят го по предаванията само за сеир", категоричен бе Биков.