"Как ни вървеше икономиката, щяхме да минем тази година 130 млрд. Сринаха се финансите и икономиката. Коронавирусът ни съсипа, съсипа света. Хем много хора умряха, хем икономиките се сринаха".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където инспектира града заедно с кмета Иван Портних. 

Както БЛИЦ информира, премиерът отива на нос Емине, за да наблюдава учение с ракети. 

Борисов и Портних посетиха болница "Св. Анна", а по време на пътуването  министър-председателят бе уверен, че проблемът с трафика в града се решава.

В тази връзка премиерът напомни за АМ "Хемус" и заяви, че ако не е бил той аутобанът никога е нямало да бъде завършен. 

Борисов с интерес разгледа напълно ремонтирания операционен блок на болницата. "Само поглеждаме ние, да не замърсим. Това вече работи, нали? Добре, докторе, да излизаме", приключи с обиколката той. "Как сте, булки? Харесва ли ви? Щом ви харесва на вас, значи е добре станало", пошегува се с част от медицинския персонал премиерът с широка усмивка.

Следващата стъпка в обиколката е спортния комплекс в града, който преди седмица вече е с акт 16, похвали се Портних.

От думите на Борисов пък стана ясно, че до вечерта трябва да е в София, тъй като го чака телефонен разговор с Вестагер. За да стигнат до спортния комплекс те отново се качиха на бул. Васил Левски, който според кмета разпределя трафика по различен начин. Борисов пък се похвали със столичното метро. На свой ред Портних поясни, че във Варна имат проблем с трафика от тировете. А премиерът поясни, че целта е да извадят този трафик от града.

Портних се похвали с проекти за обнояване на училищните дворове,а спортните площадки там се ползвали и от живущите. Така се създавали условия за спорт. Над 200 площадки са били направени в цели град, каза Портних.

При инспекцията на спортния комплекс пък Портних поясни, че имат проекти за още няколко - във Владислав Варненчик и във Виница.