Премиерът Бойко Борисов, който е в Александруполис, откъдето съобщи гръмки икономически новини и заговори за важен СМС от шефката на Европейската комисия (ЕК), коментира и опасността, която завладяла целия свят - коронавируса.

"Страх ги е много. Целият свят го е страх. Затова сега предприемат тези мерки, които ние преди четири години предприехме. Виждате, че като има нулева миграция - както е в България, няма опасност", увери Борисов.

"Сега спите спокойно. Не случайно на съвещанието решихме да сложим експерти, а не политически лица в действащия сега щаб", каза още премиерът. 

"Сутринта видяхте, че и един ваш колега свалихме от самолета", така министър-председателят коментира извънредната ситуация, която се разигра с полета му на път към Гърция.

"ДПС и Партиотите днес влязоха в добра координация с БСП, така че аз не се занимавам с тол такси, но ме викат да ме питат. Най-лесно е утре да махна винетките и тол таксите", заяви премиерът на въпрос как ще коментира информацията, че утре го привикват в Народното събрание (НС).

Борисов бе попита и има ли информация, че утре се готвят протести пред парламента, докато той говори вътре. Той заяви, че няма информация да има планирани протести утре или пък да блокират парламента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!