"Когато гласувате бюджета, една голяма молба имам към всички. Популизмът взима страховит връх, панически пазейки се да не сгрешат. Ако много от предложенията станат факт в този бюджет, на годишна база, бюджетът губи 3 млрд. И накрая ще счупите държавата". Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов минути след като подаде официално оставка на последното заседание на парламента.
"Знам колко негативи носи това, което казвам аз. Не искам да говоря с цифри, никой и не иска да ги чуе вече. Системните партии не са за един ден. Демокрацията е направила така, че да падат, да идват на власт. Най-демократичното е да уважават и себе си, и своите опоненти. Молба голяма към вас. Направете така, че след 2,3,4 години да не трябва да се почва пак отначало. Много ще е трудно.

Всеки си носи своя кръст и своята отговорност. Благодаря на всички вас, че въпреки неразбирателството помежду ни, успяхме да се справим като парламент и кабинет. В добро, лошо, хората дадоха оценката си в неделя, ще я дадат и след една година. Оставаме като отговорни. Не съм се обидил, защото гласът на хората е бил най-важен в момента", обясни Борисов.

"Техният вариант с независим кандидат излезе много по-печеливш и успешен. Не съм чувал от тях, когато сме ги побеждавали, че са казали, че сме ги победили. Но това е въпрос на манталитет. 

Много сериозни изводи сме си направили, оставаме си на разположение на обществото. Ако един ден прецени, сме готови отново да работим за него. Сега то ни казва, че иска други и ние сме длъжни да го направим. Пожелавам успех на г-н Радев и на г-жа Йотова. Беше чест за мен", емоционално заключи Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!