Прессекретариатът на президента Румен Радев разпространи позиция във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, че шефът на РЗИ Данчо Пенчев е подал оставка заради еднодневната карантина на държавния глава. 

"Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев. Достоверността на твърденията на министър-председателя, не само по тази тема, са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка.", пишат от пресслужбата на президента.

Припомняме, че по-рано премиерът заяви, че всички министри, както и екипите им, които са под карантина, стриктно я спазват. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев. 

"Спазвайте карантината, защото ви следят. Ние не сме богопомазани като президента Радев, на когото нашите служби дадоха един ден карантина, сякаш е извънземен. Затова се разделихме и с шефа на РЗИ" - това каза премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседание на Министерския съвет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!