Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерение за справедливи протести. Това каза държавният глава Румен Радев преди среща с представители на транспортния бранш, предаде агенция „Фокус“.

„Изразявам уважението си към вашата дейност, която не само има огромен принос към българската икономика, като принос към БВП и трудовата заетост, тя осигурява препитание на много семейства“, се обърна той към превозвачите.

„Аз съм с вас. Точно вашите справедливи искания дават повод всички институции в България да са обединени в подкрепата си към вас“, заяви държавният глава. „Искам да уточня, че тази среща е не за да се прави анализ дали някой до момента си е свършил или не си е свършил работата. Това го оставям като съвсем друга тема, не й е мястото тук“, коментира той.

„Приемам тази среща, за да уточним какво и как трябва да се прави оттук нататък, така че да имаме успех, защото това е успех за България“, посочи държавният глава. „Нещата явно не могат да се решат за един ден. Борбата може и трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план“, каза още Румен Радев.