Дъждовна, но топла есен вещае хороскопът на есента. Той бе изработен от астролога Виктория Маринова и наред с метеорологията засяга и почти всички актуални житейски сфери, пише Телеграф бг.

Според нейните изчисления и тълкувания на планетарните позиции времето тази есен ще бъде със сравнително приятни температури, но с проливни валежи.

„Асцендентът в Лъв вещае топло и слънчево време, но през по-голямата част от времето се очертава дъжд – знак Скорпион в най-ниската част на хороскопа носи проливни валежи“, анализира звездните знаци Виктория, която често публикува свои прогнози и на фейсбук страницата си VictoryAstro.

Тя обяснява, че изработената от нея сезонна карта очертава една матрица, в която са “запечатани" предстоящите събития през следващите три месеца.

Някои от тях обаче може и да са неблагоприятни. Например – домът на много хора може да бъде застрашен по една или друга причина (наводнения, пожари, лоши кредити и др.). За това указва позицията на мистичната Прозерпина – трансплутонова планета с все още тайнствен произход и влияние.

„Тя също се намира в най-ниската част на знака Скорпион в неблагоприятен аспект с Луната. Това предполага разрушение на собствения дом, дома на родителите. Нека се има предвид и дано не се случва!“, алармира астроложката.

Равноденствие

Хороскопът й е изработен на база точния момент, в който новият сезон настъпи – 23 септември в 04:03:15 ч. българско време. Тогава Слънцето навлезе в зодиакалния знак Везни.

Денят и нощта се изравниха, а при нас настъпи есенно равноденствие. От гледна точка на прогностичната астрология моментът е знаменателен и дава информация за бъдещето в най-различни сфери от живота на земята и в частност в България. Промените вече настъпват на фино енергийно ниво.

„В Северното полукълбо природата започва да изхвърля, освобождава и пуска. В Южното полукълбо природата започва да цъфти и разцъфтява. Без значение къде живеете, всички можем да почувстваме тази промяна в енергията, протичаща през собствения ни живот. Може да открием, че някои неща трябва да бъдат освободени и че някои неща ще излязат в пълен разцвет.

Знаейки какво трябва да разширим и какво трябва да свием, това може да изкристализира с изгрева на равноденствието. Можем да започнем да виждаме какво е най-важно за нас, за какво искаме да изразходваме енергията си и къде искаме да заявим намеренията си“, съветва астрологът.

Изгрев

Информация носи още и лунният ден на равноденствието. „Есента при нас тази година настъпва в 26-и лунен ден, а символиката на този ден повелява да се спазват поетите обещания. И това ще е тенденция за целия сезон“, заявява експертката.

Маринова изчерпателно обяснява, че сезонната астрологична карта е с изгряващ знак Лъв и в този случай Слънцето се явява господар на хороскопа. „Слънцето се намира в падение в знака Везни.

В съединение е с ретрограден Меркурий във втори дом и в опозиция с Юпитер, също ретрограден. Везни е знак от зодиака, който е силно свързан с намирането на баланс между даването и получаването в живота. Този знак се свързва както с любовта и взаимоотношенията, така също с финансите и материалните притежания. В нашата сезонната карта акцентира финансовият сектор.

Избори

Меркурий в опозиция на Юпитер е знак, че хората ще са склонни да обещават на думи повече, отколкото може да изпълнят на дела. Но и без тази опозиция това е характерно за предизборния период. Пак заради този аспект ще се изкарват на показ тайни в най-неподходящия момент.

Ще е трудно да доказват логично гледната си точка, паметта е изложена на стрес. Слънцето в опозиция с Юпитер носи прекален оптимизъм и също даване на обещания, които не могат да се изпълнят, поради което репутацията може да пострада“, предупреди Виктория.

Парите

Според нейния хороскоп друга опозиция, която е нужно да се вземе под внимание, е между Венера в дома на финансите и Нептун, разположен в дома на чуждите пари, на кредитите и дълговете, където се явява управител.

„Венера управлява най-високата точка в сезонната карта, по която е управляващата власт, както и дома, свързан с документи, подписване на договори.

По Нептун са течните горива, а също лекарствата. И понеже Нептун е ретрограден, то може със задна дата да има преразглеждане, ревизия на договори, които финансово са в ущърб на нашите интереси“, прогнозира астроложката.

Друга неблагоприятна астрологична конфигурация (опозиция) свидетелства за коалиционните колизии от близкото минало. В нея участва Луната (народът) и Сатурн (управници, правителство, премиер, държавата), който е на оста, свързана с партньорствата.

Сатурн

Есенният хороскоп разкрива още, че в напрегнатата международна обстановка заради войната в Украйна България ще може да разчита на защита от НАТО.

„Марс в картата владее най-ниската част (народа и територията на страната) и дома, свързан с чужбина. Това означава, че в ежедневието може да разчитаме на нашите чуждестранни партньори, що се отнася до отбраната на страната и нейната територия“.

Относно предсрочните парламентарни избори на 2 октомври астрокартата показва, че избраната нова власт ще има бъдеще. „Уран в най-високата част на хороскопа показва неочаквани промени във властта.

А може да показва революционни промени, новаторство. Избраната нова власт има бъдеще – Северният лунен възел е върху най-високата точка в хороскопа МС (медиум цели), а нейният владетел Венера е в хармоничен аспект с Уран“, обосновава прогнозата си Маринова.

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!