След приключване на изборния ден изборните книжа от 23-ти избирателен район ще се предават в зала 1 на Националния дворец на културата. Книжата от 25-и избирателен район – в зала 6 на НДК.

Изборните материали от 24-та Районна избирателна комисия ще се предават в зала "Асикс Арена", информира Полина Витанова – говорител на 23-ти РИК:

"Гласуването е изцяло машинно. На територията на цяла София има само 5 секции с хартиени бюлетини, така че се надяваме да приключат в по-ранен час и да започнат да предават изборните книжа и материали, макар че ЦИК разписа в методическите указания преброяване на контролните разписки във всички СИК. След установяване на изборния резултат СИК ще трябва да преброят контролните разписки и да съставят протокол за това. Ще се удължи с това малко времето за приключване на работата им, но надявам се, че няма да е дълго".

Нормално започна изборният процес в столичното 107-о основно училище "Хан Крум“ в квартал "Лозенец“. В него са разкрити 4 секции и във всяка има по една машина за гласуване. 

С няколко минути закъснение отвориха секциите в столичното 68-о училище в квартал "Дружба" 2. Пред входа на училището имаше гласоподаватели, които чакаха да дадат вота си рано. В секция номер 43 изборният ден започна с технически проблем. Единствената машина не заработи веднага и се наложи намесата на техническо лице. 

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук