„Впечатлени сме от това, че има промяна в позицията на ИТН и ще има разговори с всички партии. Ние ще говорим по въпроси, свързани със социалната политика. Ще представим нашата програма, ще чуем тяхната и ще видим къде съвпадат и се различават.

Ние държим изключително много на преизчисляването на пенсиите от 1 септември. Политиките за младите семейства – данъчни облекчения, безплатни детски градини, безплатни лекарства на децата до 14 години.” Това заяви социалистът Георги Гьоков, който участва в преговорите по социалните теми с ИТН от името на БСП.
 
По думите му много от приоритетите на двете страни съвпадат, но друг е въпросът кой си държи на обещанията и кой – не. Той уточни, че това са предварителни разговори и има време до генералното решение.

Депутатът от левицата изрази мнение, че след като останалите срещи за разговори по сектори минат, ще има една обобщаваща среща между двете страни, в която всеки ще представи отново нещата, от които не може да отстъпи и тогава ще излезем с изявление кое приемаме и кое – не, и дали ще подкрепим или не.
 
„Нужни са компромиси, но до каква степен – ще решим в разговорите ни, както и в органите на БСП - Националният съвет на БСП също трябва да се произнесе”, каза още Гьоков.
 
„В интерес на Българите е да има правителство, защото трети избори ще дойдат в повече на българския народ”, смята социалистът.