Полицейският шеф, под чието командване беше арестуван лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов, напуска МВР.

Ексшефът на Главна дирекция „Национална полиция“ Венцислав Кирчев вече е цивилен гражданин. Новината потвърдиха пред „Телеграф“ от МВР.

Припомняме, че Борисов беше арестуван на 17 март от униформени служители на ГДНП.

Извънредно: Борисов и други членове на ГЕРБ са задържани при спецоперация на ГДНП! ВИДЕО

За една нощ в килия преспаха още бившият финансов министър Владислав Горанов и ПР-ът на партията Севделина Арнаудова. След това Софийският районен съд определи задържането за незаконно и дори осъди МВР да плати 300 лв. разноски - за адвоката на Борисов.

Уволнен

Кирчев беше уволнен от поста шеф на ГДНП преди броени дни от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и преместен в т.нар. Звено за подпомагане на изборите.

Потърсен за коментар, Кирчев запази мълчание. Рапортът му за уволнение от системата влиза в сила от днес.

Източници от „Продължаваме промяната“ заявиха, че ексшефът на ГДНП ще бъде включен в листата на партията в Хасково, като в момента се обсъжда на коя позиция да бъде номиниран. На въпрос на „Телеграф“ дали ще оглави листата Кирчев отрече, но запази мълчание дали ще се включи в политиката.

Биография

Венцислав Кирчев беше шеф на полицията в Хасково, но през януари Бойко Рашков го повиши в директор на ГДНП. Причината се оказа отстраняването от високия пост на Атанас Илков, който също беше пратен в звеното за изборите. Сега рокадата се повтаря още веднъж, тъй като след махането на Кирчев от шефския пост в националната полиция, там беше назначен отново Илков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук