"Бузлуджа е противоречива за нас, отвътре, като минало, с което трябва да се справим и преосмислим. Бузлуджа е безспорна отвън, когато мислиш космополитно и в мащаб", пише във "Фейсбук" бившият министър на културата Атанас Атанасов.

"Бузлуджа е смислен проект с перспектива. Когато преди няколко години чух за архитект Дора Иванова и за идеята ѝ да възроди паметника, искрено ѝ се възхитих. Удовлетворен съм, че един от последните ми подписи като министър на културата бе решението Проект Бузлуджа / Buzludzha project да получи държавно финансиране.

От сърце желая успех на Дора и целия ѝ екип! С такива хора бъдещето е истински светло. Сърдечно благодаря за поканата на OPEN BUZLUDZHA 2022 и чакам Open Buzludzha Fest 2023 с нетърпение!", написа Атанасов и сподели снимки от събитието.

"Министерството отпусна финансиране на Областна управа Стара Загора в размер на 388 хил. лева. за да може да обезопасим сградата", посочи архитект Иванова.

От снимки и видеа в социалната мрежа става ясно, че по-късно вечерта купонът е продължил на сцената в гората с изпълнения на хитови диджеи, като един от участниците споделя, че "най-културно се изкъртихме" и отправя горещи благодарности oрганизаторите и лично към ексминистър Наско.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук