Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС. Това заяви пред медии в Стара Загора президентът на България (2002-2012) Георги Първанов, предаде БТА.

„На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС. Прозвуча полузаявка те да управляват след това (след предсрочните парламентарни избори) заедно. Ако те наистина са сближили позиции и биха могли да управляват след два месеца, защо не го направят сега“, каза още той.

Първанов прогнозира, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завързване. Той е категоричен, че президентска република не може да се получи, защото във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция.

"Полупрезидентска република също няма да е работеща", прогнозира президентът и добави, че подобни заявки целят само ловене на избиратели.

Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата е неизбежен и задължителен процес, а форматиране на левицата е стремеж да се покаже на левия избирател, че има избор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук