"Не са необходими предсрочни избори, може да се окаже вредно", заяви президентът два мандата Георги Първанов по БНТ. "Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове", смята той.

Първанов коментира предложението за ревизия на приватизацията с думите, че още преди ГЕРБ той самият е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост. "Падането на давността на този род престъпления няма да ни представи добре пред европейските и световните ни приятели, защото остават други престъпления, за които давността ще продължи", смята идеологът на АБВ.

"Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото. Няма да вкарат никого в затвора, ще се разрази полемика, но в държавния бюджет пари няма да влязат. И това ще мине до следващите избори", коментира Георги Първанов.

"Никой от моята фамилия не е печелил обществени пари, спирал съм мои роднини да работят държавна работа", изтъкна бившият президент.

Той призова Народното събрание да прегласува мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене", в противен случай може да се изпусне последният влак за реализирането на проекта.