"На мен не ми е интересно това служебно правителство. По-интересната интрига за мен е е къде ще бъдат снесени кукувичите яйца - имам предвид двамата министри". Това коментира в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия" психологът Росен Йорданов, пише Петел. 

"Наблюдаваме уникален случай - за първи път имаме толкова дълъг период на управление на служебно правителство. Една от причините да няма два пъти правителство, което си е чист провал, вина има и президента Румен Радев, защото не бях виждал през цялото време някой така като него да се занимава само с една партия.

Пред служебното правителство най-сериозните предизвикателства ще са икономически, здравни и социални. Хората са безкрайно уморени, доста ядосани. Избори 2 в 1 ще са доста трудни за провеждане организационно", каза той.

"Успехите на това второто правителство ще предрешат кампанията на Румен Радев. Време е всички партии да излъчат кандидати за президент. Радев обединява левите, но липсва десният човек, който трябва да е балансьор на ситуацията. ГЕРБ нямат право да искат повече сменени министри в служебния кабинет, защото те не са никакви в момента. Те са обявили война на Румен Радев все пак", заяви пък политологът Марая Цветкова.

"Народът вече много се измори, хората са отчаяни", коментира актрисата Доротея Толева.