"Обществото очаква най-сетне да започне борбата с корупцията по политическите върхове". В това бе категоричен президентът Румен Радев в изявление пред журналисти.

Той призова политическите партии да подпомагат Централната избирателна комисия и служебния кабинет в организирането на честни избори.

"Преодоляването на политическата криза и връщането на принципите в политиката изисква партиите много ясно да осъзнаят, че доверието е залогът за техния успех. Доверието идва от честното отношение към гражданите, защото повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално погазване след изборите, рушат това доверие. Много важно е самите партии да подпомагат ЦИК и правителството наистина да се организират честни избори", подчерта държавният глава.

„Всяко споразумение трябва да изхожда от това, което очаква обществото. А нашето общество очаква отстояването на националните интереси да бъде в основата на всяка управленска политика.

Очаква също така най-сетне да започне борбата с корупцията по политическите върхове и партиите следва да кажат, и то в тази кампания, как ще водят тази борба“, отговори президентът Радев на въпрос възможно ли е джентълменско споразумение между партиите.