Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни времена. Той започна промяната и върна надеждата на хората. Правителството му организира честни избори, които докараха това правителство на власт. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти. 

"Като министър на отбраната очаквах повече от него, като инициатива и ангажимент към проблемите, както и работа към процесите на модернизация" допълни той. 

Стефан Янев в остро обръщение към Петков: Аз не съм твой министър, аз съм... ВИДЕО

"Вървят всякакви слухове към някакъв нов мой политически проект, искам да заявя, че не правя такива. Изпълнявам стриктно правомощията си в рамките на президентската институция", каза Радев. 

Президентът посочи, че познава Заков и неговата работа.

Новият военен министър огласи важни данни за подкрепата на НАТО към България и Украйна

"Познавам г-н Заков и неговата работа и моето мнение за него и работата му е много добро. Разбира се, очаквам да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси. От Брюксел не винаги човек може да добие реални представи. Очаквам политиката в сферата на отбраната да отстоява българския интерес и да води до реални резултати. Изпълнението на приетите мерки са критично важни. 

Тази братоубийствено срамна агресия, тази война, заслужава санкции. Що  се отнася до военно оборудване - това е решенеи в правомощията на българското правителство", завърши той.