"Ако вотът се проведе в два дни, може да се стигне до масово недоверие", това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП "Алтернатива за българско възраждане", като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

Думите на Радев са изненадващи с оглед на факта, че в четвъртък сам заговори за "два избирателни дни". "Към мен идват предложения за провеждане на изборите в два дни", каза той на 7 януари.

"Когато се дават такива идеи, хубаво е да има и конкретни предложения. Такива идеи идват при мен. Поставих въпроса и пред кметовете.

Трябва да се дава отговор на въпроси, които възникват като организация, логистика, съхранение, опазване и контрол на бюлетините през нощта, ако говорим за 2 дни избори. Това са сложни въпроси, които могат да доведат до голямо логистично натоварване и масово недоверие как ще бъдат опазени техните гласове", допълни той.

Според Румен Радев е добре в деня на парламентарния вот членовете на избирателните комисии, както и застъпниците и наблюдателите вече да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!