Работата на опозицията е да изисква от правителството да си спази обещанията. ГЕРБ ще бъде конструктивна и взискателна опозиция. Това каза в ефира на „Офанзива” Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„Щe изискваме заявките за почтеност да бъдат спазени, европейският подход да стане част от нашия живот и изграждане на мост над Силистра, който Кирил Петков обеща.

Да се надяваме, че скоро няма да се готвим за нови избори, народът няма нужда от това. Ще се противопоставим обаче на диктата, на нарушаването на принципите на правовата държава. Липсва ми и юридическият дебат”, обясни той и добави, че позицията на ГЕРБ за зелените сертификати остава непроменена.

„Искаме да тестваме принципността на това правителство. Зелените сертификати или ще важат за всички, или за никого”, категоричен беше депутатът.

Радомир Чолаков коментира още, че върхът на властовата пирамида изглежда много тежък.

„Ще имаме още две министерства, стотина зам.-министри, още толкова съветници на кабинета. На фона на планираните 30% съкращения в държавната администрация, не знам как държавата ще понесе товарът, който се задава отгоре”, каза още той.

Чолаков коментира и предложените имена в новия МС.

„Ние получихме президентска република. В редовното правителство остават вероятно вътрешният, външният и министърът на отбраната. Това са най-силовите ведомства. Ще имат по всяка вероятност топли връзки с Румен Радев и най-близка комуникация с него. Президентът взе всички силови позиции в МС”, каза още депутатът от ГЕРБ.