Пред нас стои цивилизационният избор – да изберем дали искаме завръщане на мафията с нейните парламентарни групи на ГЕРБ и ДПС със съдействието на "Има такъв народ" (ИТН). Аз лично съм чист пред съвестта си и знам какво говоря. Това заяви в сутрешния блок на БНТ спортният министър в оставка Радостин Василев.

Той увери, че още депутати от ИТН ще напуснат партията, тъй като този "заговор срещу държавата" е започнал в момент, когато правителството е започнало да влиза в кондиция и да се бори срещу корупцията.

По темата с вота на недоверие Василев посочи, че от ГЕРБ са се забързали да го входират, за да съберат необходимото мнозинство, което да свали правителството.

В момента нямаме стабилно управление заради ръководството на ИТН, ето защо трябва да намерим път, за да спасим държавата. Напускам партията и оттук-нататък ще гласувам по съвест. Междувременно продължавам да разговарям с представители от ИТН и със сигурност ще ни последват още хора, допълни спортният министър в оставка.

Той разкри, че Пламен Николов, който бе предложен за премиер от ИТН в рамките на последния парламент, е бил известен за това час преди да бъде обявена кандидатурата му за министър-председател.

,,Министри се избираха по бензиностанции, автомивки, насред пътя... беше ми обяснено, че всичко ще бъде наред'', каза още Радостин Василев.

Г-н Трифонов не е близък с никого. Не съм го виждал откакто станах министър, 3-4 пъти съм говорил по телефона, настоявал съм за среща с него, но нищо. Нашият лидер не обича да се среща с депутати, с министри, не обича да си познава хората. За една година те унищожиха една кауза, така че те са предателите, те саботират парламентаризма в България, коментира още Василев.

"ИТН имаха само един министър и това бях аз. Довчера Тошко Йорданов и Балабанов бяха до мен и ми искаха съвети, а днес съм обиждан от тях. Нас не ни иска никой за партньор, защото ние не сме предвидими, не знаем какво ще поиска г-н Трифонов. Аз не съм купен, не са ми обещавани и постове'', отбеляза в заключение той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!