Това ръководство на ДПС вече е изчерпано. Време е Доган да излезе от властта, Това заяви Вежди Рашидов по Нова телевизия по повод смъртта на Ахмед Емин, която по думите му разтърси обществото.
Около ситуацията на самата смърт  на Ахмед Емин има редица пробойни и обществото започна да си задава много въпроси, заяви Рашидов. Според него най-притеснителният факт е, че от МВР излизат с 10 различни версии. Това се дължи на страха, на натиска на политиците, заяви Рашидов.
Той посочи, че Ахмед Доган е най-охраняваният политик в държавата. Неговите сараи са охранявани от 30-40 човека. Цялата сграда е в камери, има рентген, който контролира за оръжие. В апартамента на Доган дори с мобилен телефон не може да се влезе. "Пиле не може да прехвръкне", коментира Рашидов.

Друга пробойна според Рашидов е намереното предсмъртно писмо. Според него то се оставя на най-близките хора, а не в ръкава или в джоба на умрелия.
Не е толкова важно дали е убит или не, а предпоставките за този акт, посочи известният скулптор. Той разказа, че е срещнал Ахмед Емин дни преди неговата смърт. "Един съвсем нормален човек беше", каза Рашидов.
Според него управлението на Доган е лишено от всякакви приниципи. Той не вижда планове за промяна. В една тоталитарна, пирамидална структура шансовете за промяна са самоубийство, каза Вежди Рашидов. /БЛИЦ