Акцията във в. „Труд“ е условието служебният културен министър Велислав Минеков и този на вътрешните работи Бойко Рашков да останат и в редовния кабинет, твърди tribune.bg като се позовава на свои източници.

Според отлично запознати нахлуването и запечатването на редакцията на „Труд“ е само репетиция, като след това ще се премине и към централата на ГЕРБ, въпреки законите.

Веднага след като Минеков изпратил своя съветник Светослав Трайков да ръководи наказателната акция срещу "Труд", името на служебния културен министър все повече започнало да се обсъжда да остане и в редовния кабинет, който още се реди.

Към министерството, което Румен Радев повери на Минеков за момента нямало особен интерес, а самият Кирил Петков заяви, че Рашков е обсъждан като вариант да продължи в силовото ведомство.

Вчера заедно с Трайков в редакцията на „Труд“ бяха изпратени 10-тина полицаи, които и към този час са там. Униформените искаха от журналистите да подписват някакви протоколи и да си дават личните документи, за да бъдат записани, но работещите в „Труд“ отказаха. 

По-рано в понеделник в отговор на журналистически въпрос Минеков направо си призна, че в петък започва изгонването на ГЕРБ от офисите им в административната сграда на НДК, "Тези два етажа са взети с абордаж. За първи път като министър Росен Плевнелиев пише, че те са с отпаднала необходимост за НДК и щом дворецът ги дава под наем, те са му в повече и са излишни. Данаил Кирилов като областен управител ги присвоява", сподели мотивите на поредната щурмова акция Минеков.