"Какъвто и спор да има, той се решава в съда. Абсолютно е недопустимо, държавата чрез репресивния си апарат - полицията, да запечатва и да извежда журналисти с белезници", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ в "Лице в лице", по bTV, във връзка със запечатването на редакцията на Труд.

Запознахме президента с опасенията ни относно свободата на медиите. Това беше безпрецедентна реакция. Смятам, че спорът следва да се изясни в съда. След месец има насрочване на заседание във връзка с този съдебен спор, обясни тя. 

"Министърът на културата, доскоро разнасящ ковчег по улиците, днес погреба свободата на словото" - заяви Атанасова. 

ГЕРБ ще бъде опозиция в 47 народно събрание, не можем да подкрепим ляво-либерално правителство, без ясна концепция, без програма , не знаем нищо за това правителство, коментира тя, възможността ГЕРБ да подкрепи новия кабинет.

"Смятате, че трябва да подкрепим кандидат за премиер който е нарушил Конституцията? Не знам, някъде в света да има подобно нещо. Безкомпромисна опозиция, изсветляваща грешките на управлението" - добави тя.

Атанасова припомни,  тези които имаха заявки, че ще си татуират "никога нямаме да управляваме с БСП"  - ще управляват. Ще се сбъдне пророчеството на Лозан Панов, гласуваш за Демократична България - получаваш БСП, поясни острието на ГЕРБ.

Всеки носи своята персонална отговорност. Никога не съм разчитала на това, че като представител на ГЕРБ - нищо няма да ми се случи. За да има доверие в антикорупционната комисия, трябва да има действие. Но вина - се доказва единствено в съда. Ще обсъждаме промени, но има нужда от дълбок разговор за всички предизвикателства в страната, включително и в съдебната реформа. 

Главният прокурор не се избира от НС, а от висшият съдебен съвет, не знам към момента, някой да е инициирал промяна на Конституцията. Бихме подкрепили конституционни промени, има теми които могат да се обсъждат. Но всичко трябва да бъде експертно коментирано и след широк обществен дебат, завърши тя.