Това, което се случва с в. „Труд“, е изключително опасно. Тук става въпрос за умишлена разправа с тази медия. Доколкото разбирам, на тях не са им пращани фактури, а после ги питат защо не са си платили. На всички обаче е ясно, че това е политическа саморазправа, защото „Труд“ е опозиционна медия. Минеков, който до дни ще напусне министерството на културата, явно бърза да си изпълни поръчката, заяви Тома Биков.

Депутатът и колегата му Даниел Митов са в редакцията на вестника. 

Даниел Митов подчерта, че Парламентарната група на ГЕРБ са внесли необходимия брой подписи, за да се обсъди въпроса за свободата на словото в Народното събрание.

Биков допълни, че заседанието вероятно няма да се състои, защото няма отговор от председателя на парламента. Депутатите са поискали да попитат какво прави в редакцията на в-к „Труд“ и в културното министерство, човек който е с осъдителна присъда, хванат да шофира в нетрезво състояние, който на всичко отгоре стопанисва сайт за фалшиви новини.

„Същият човек е написал, че идва тук да чегърта. Тук сме, за да знаят, че това не може да се случва в една нормална държава и ще направим същото за всяка една медия. Ако има някакъв спор то той трябва да се решава в съда“, заяви Биков и припомни, че когато е имало актуализация на бюджета същият Велислав Минеков не е внесъл никакво искане за културата.

„Очакваме реакцията на Румен Радев, защото той е назначил тези хора. Очакваме това нещо да спре и да се премине в нормален режим. Очакваме и останалите партии да реагират“, заяви Биков.

Митов припомни, че това може да се случи с всяка една медия, която си позволи да изрази критичност.

Депутатите от ГЕРБ припомниха, че протоколите които полицаите искат сега да подписват журналистите, напомнят на онези по време на изборите.