Мнението относно допустимостта на искането не е единно. Различно е и мнението на една не малка част от членовете на ВСС. Подобен резултат беше очакван. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в пред водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова по бТВ по повод решението на ВСС да не допусне разглеждането за отстраняване на главния прокурор.

"Това не е политическа атака. Гешев направи много груби грешки и може би очаква, че защото е недосегаем и никой няма да реагира. Той се стараеше през цялото време да предостави на Борисов цялата Прокуратура.", повтори една от опорките си Рашков.

След над 6 часа дебати ВСС реши съдбата на Иван Гешев

"Гешев осъществи политическа дейност. Той продължи атаката на Борисов срещу държавния глава. Когато той изнесе данни срещу президента, той целеше оронване на престижа му - Президента не е застрашавал държавната сигурност.", защити с лозунги работодателя си Рашков. 

"Има забрана за изнасяне на такава информация. По отношение на някои дела изобщо е забранено категорично да се изнася информация.", допълни той. 

"Гешев правеше политически услуги на ГЕРБ. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода на този, нарушил тези правила.", продължи той без да даде никакви конкретни доказателства.

"Има факти за подслушване на протестиращи и те няма да бъдат никак лицеприятни за прокуратурата.", смята Рашков и то само ден след като бе обявено официално от прокуратурата, че няма никакви достоверни факти за никакви подслушвания.