Не са много българските министри, допускали толкова солидни гафове, получили „Златен скункс“.
 

Един от носителите на анти-наградата на предаването „Господари на ефира“ през 2017 г. се оказа тогавашната служебна министърка на правосъдието в първото правителство на Румен Радев – Мария Павлова. Тогава Павлова получи „Златен скункс“ заради скандалното намерение на Министерството на правосъдието тогава да лиши български граждани, живеещи в чужбина, да имат право да гласуват.

Статуетка на миризливото животинче Павлова получи и заради друг гаф – изпращането на венец от Министерство на правосъдието в памет на Деня на Съветската армия. Макар десетилетия армията на някогашния СССР да бе обявявана за приятелска, тя влиза у нас през 1944 г. като окупационна.
 
Мария Павлова, която по професия е следовател в Националното следствие, което в миналото е ръководено от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, днес е заместник-министър на правосъдието във втория служебен кабинет, назначен от Румен Радев.  
 
И макар в момента връчването на „Златен скункс“ да е преустановено, не е изключено същата статуетка да получи и служебният правосъден министър Янаки Стоилов, който, за да изпълни спуснатата му поръчка от Бойко Рашков и най-вече от Румен Радев, внесе юридически неиздържано искане за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор.

Мнозина юристи оправдават действията на Стоилов с очакванията само след броени седмици той да получи апетитното назначение като конституционен съдия с мандат от цели девет години. За да си гарантира, че именно той ще е изборът на Румен Радев при предстоящата ротация в Конституционния съд, очевидно Стоилов се е видял принуден да прати на Съвета на съдебната власт т.нар. „сигнал“ на Бойко Рашков, който се оказа, че съдържа изрезки от стари вестници, публични прессъобщения на държавното обвинение и политически размисли и страсти на Рашков.

Самият Рашков също си е за „Златен скункс“, защото за двата месеца и половина, в които е вътрешен министър, той успя да се окаже с началник на кабинета в МВР, учредителка на партията на укриващия се в Дубай обвиняем Васил Божков, а и заради липсата на адекватно обяснение за това, как човек с държавна заплата се оказва собственик на имоти за милиони, сред които и цяла резиденция в рамките на столицата.