Бившият началник на полицейското управление в Банско Иван Попов се връща на поста отново. Той сменя досегашния шеф Кирил Стоянов, който му остави управление първенец, на първо място по резултати в полицейската дирекция, пише struma.com.

Стоянов бе сменен изненадващо вчера, а новината за детронирането му разплака състава на управлението, което работеше добре и спокойно  под неговото ръководство.

Разнопосочни са отзивите за Попов, който не е долюбван от голяма част от състава и банскалии и новината за връщането му разгневи част от тях.

Попов бе освободен от предишния МВР министър Христо Терзийски, по времето на директора Дойчин Дойчинов и вероятно в момента попада в категорията репресиран по времето на ГЕРБ, и реалибилитиран от новата власт, нищо че работеше изключително добре с бившия кмет на града Георги Икономов и депутата Александър Мацурев, с когото казват, освен приятели, са и съученици.

Името му се свърза преди време с издирван криминалнопроявен, който се укривал, а в същото време е работил в Банско, под носа на началника на полицията.

Отдавна в града се говореше, че Попов, които след напускането на шефския пост в Банско започна работа в столичната полицейска дирекция, не е преставал да се бори за връщането си в Банско и  амбицията му да седне отново в шефския стол,  бе удовлетворена с любезното съдействие на  новото МВР ръководство в столицата.