Руският президент Владимир Путин е заяви по време на видео разговора с американския лидер Джо Байдън, че санкциите нямат положителен ефект, включително за самите САЩ. Това е съобщено от Юрий Ушаков, съветник на президента на Русия, информират световните издания.

"Байдън говореше за възможни санкции, а нашият президент говореше за това, от което се нуждае страната, че санкциите не са нещо ново, те се предприемат от доста дълго време, само че за съжаление не дават никакъв положителен ефект нито за САЩ, нито за Русия", съобщил е Ушаков.

Освен това помощникът на руския лидер отбелязва, че когато е предупреждавал за новите санкции, президентът на САЩ е казал, че те представляват заплаха за "икономиката, финансите и политиката на Русия".

Припомняме, че разговорът между президента на САЩ Джо Байдън и руския държавен глава Владимир Путин, осъществен днес чрез видеоконферентна връзка, завърши около 20.10 часа московско време, което значи, че двамата са говорили малко повече от два часа.

Байдън звъни спешно на Меркел, Макрон, Джонсън и Драги след разговора с Путин

Двамата лидери разговаряха на фона на страхове от руска военна ескалация в Украйна. Също така стана известно, че Байдън е заявил, че САЩ и техните съюзници ще отговорят със строги икономически мерки в случай на военна ескалация срещу Украйна.