Както вече е ясно новият Министър на екологията е Емил Димитров, известен като Ревизоро. Вчера той  бе избран и положи клетва като министър.

В първите минути след клетвата си като министър Димитров заяви готовност да носи политическа отговорност за действията си и да започне работа по проблема с кризата с водата в Перник.

Димитров отхвърли някои твърдения на колегите си, че не е ходил в Перник и заяви, че е роден и е живял там, а не е ходил на язовирната стена, за да „не трупа рейтинг на гърба на хората, които от няколко месеца живеят с воден режим”, предаде Нова тв.

Емил Димитров сяда на стола на арестувания и обвинен за водната криза в Перник Нено Димов.

Роденият в Перник Емил Димитров е завършил Института за музикални и хореографски кадри. По-късно се дипломира като икономист и юрист.

Работи във финансовото министерство като районен ревизор и дори е определен за ревизор на годината през 1997. От там идва и прякорът му.

При правителството на Симеон Сакскобурготски е назначен за шеф на Агенция „Митници“. На парламентарните избори през 2005 г. е в плевенската листа на БСП.

В момента Димитров кара втори мандат като депутат от гражданската квота на ВМРО. През последните две години името на Ревизоро се свързва с промените в Закона за горивата, които изкараха на протести дребния бизнес.

Емил Димитров беше в центъра и на друг скандал – поправка, която щеше да спести 58 млн. лв неустойка по договора за БМФ. След президентско вето внесените от Ревизоро текстове бяха отхвърлени.

През ноември миналата година депутатът от ВМРО беше в основата на издигането на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ.

Екологията отсъства от професионалната биография на Ревизоро, но като министър той ще трябва бързо да влезе в проблемите и да направи ревизия на водния сектор, както анонсираха колегите му от „Обединени патриоти“.

Източник: bgonair.bg