В горещ спор влязоха рано тази сутрин депутатите от ГЕРБ и БСП Десислава Атанасова и Таско Ерменков. Народните представители не спряха да се карат в сутрешния блок на bTV.
Въпреки че Десислава Атанасова опитваше разговорът да върви нормално, колегата й непрекъснато я прекъсваше с нападките си.

Двамата трябваше да коментират скандалите, които през последните дни в ГЕРБ следват един след друг. Започнаха от недопустимото изказване на депутата Антон Тодоров. Десислава Атанасова побърза да заяви, че е станало едно недоразумение и по отношение на казаното от г-н Тодоров, и по отношение на разбраното от публиката. „Г-н Тодоров се извини, че е нямал нищо такова предвид. Г-н Тодоров не е член на ГЕРБ. Той е депутат от гражданската квота. Не сме обсъждали дали Антон Тодоров трябва да остане член на парламентарната група”, каза Атанасова и даде пример с Манол Генов, който депутат, въпреки че е с повдигнато обвинение за купуване на гласове.
 
Що се отнася до изказването на вицепремиера Валери Симеонов, Атанасова заяви, че за всички е било ясно, че това е било ирония. „Във всички случаи, които медиите са осветявали, има реакция от страна на ГЕРБ. Това обаче не се случва при БСП. Над членове на ГЕРБ, без значение на каква позиция са, политически чадър няма. Когато има някакво съмнение, процедираме по един и същ начин. Това не се случва в никоя друга партия”, категорична бе тя.
 
„Ако г-н Тодоров някак си се е почувствал уязвен, е хубаво да се погледне в едно огледало, собственото си такова. Г-н Симеонов също си позволи едно подобно поведение, което може да се определи като лошо”, репликира я разпалено Ерменков.  

Във връзка със скандала "Кумгейт"  Атанасова заяви, че Делян Добрев, който остана депутат въпреки желанието си да напусне парламента, многократно е подавал декларации за конфликт на интереси. „ Тези всички споменати роднини работят там от 2  години. На някой не му ли е странно, че този дебнат отново е на дневен ред?”, попита тя.
 
„Този скандал гръмна сега, защото най-вероятно на хората им е омръзнало да живеят в страх. Елена Йончева беше само гласът. Предполагам, че зад нея стоят онези, на които им е писнала тази шуробаджанащина”, отговори й остро Ерменков.
 
„Не воюваме нито с Томислав Дончев, нито с Делян Добрев. Самият Валери Симеонов, който е вицепремиер, повдигна въпроса за шуробаджанащината. Ние сме против този принцип”, подчерта той.  
 
„Трябва всеки един от нас с личния си пример да коментира дали има подобни назначения или връзки”, каза Атанасова и извади документи, с които да докаже, че не е в конфликт на интереси. „Със съпруга ми ме свързва единствено синът ни. Разведени сме от няколко години”, отсече тя.
 
Ерменков пък декларира, че нито един от роднините му не е на държавна работа. 




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!