Ние сме хора с морал и затова понасяме отговорността, която носим като ръководители на структурите, които имат касателство към този инцидент. Нашата основна цел е справедливостта, максимално бързо да дойде на дневен ред. Ние съдействаме, съдействахме и ще съдействаме с всичко възможно, за да може следствието да приключи по най-обективния начин, заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков на извънредна пресконференция в Министерски съвет.
Както БЛИЦ съобщи, днес премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков заради трагедията с автобуса край Своге, при която загинаха 17 души, и те са ги депозирали в деловодството на Министерски съвет. 

"Може би координацията на ведомствата под нашето ръководство не е била на нужното ниво", добави той. 
 
„Не е редно днес да коментираме отговорността на други участници в процеса”, заяви Нанков в отговор на въпрос трябва ли и други ръководители на институции да подадат оставки.


Снимка: Булфото

"Проблемите трябва да бъдат решени с общи усилия. Жертвите по пътищата трябва да намаляват", подчерта той. 

„Не сме писали мотиви. Разговаряли сме с премиера за това. Ние нямаме персонална вина за трагедията. Носим политическа отговорност. Очевидно не сме организирали работата в министерството така, че да не се случи този инцидент. Тази катастрофа просто преля чашата. Намаляваме катастрофите, но се случи това”, обясни Валентин Радев.

"7 сигнала сме подали към общини за конкретния участък. Това можем да направим в нашето министерство. Ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставка. Така се прави по целия свят. Ние сме министри в оставки. Ще продължим да си вършим работата, докато не се намерят заместници", уточни Радев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ