Имало е опити за покушение срещу Ахмед Доган. Това заяви бившият началник на кабинета на лидера на ДПС Мохамед Реджеб по бТВ, който лансира тезата, че при самоубийството на Емин Доган е бил на косъм от смъртта. Реджеб каза още, че е бил разпитван от СДВР заради изнесената от него информация.
Имало е опити Доган да бъде убит и сега има опасност за неговия живот, категоричен бе Мохамед Реджеб. Той отказа да даде повече информация, като призова самият лидер на ДПС да говори и службите за сигурност да си свършат работа.

Мохамед Реджеб е бил разпитван в СДВР и е бил търсен от главния прокурор заради твърденията му, че Доган е бил на косъм от смъртта при самоубийството на Емин. Емин беше много нормален човек. От една човешка трагедия се получи земетресение за ДПС, като започна анти-ДПС и антитурска кампания, каза още Реджеб. Той подчерта, че новината за смъртта на Емин го е променила много и в главата са му минали един милион сценарии. Първото, което си помислих, беше къде е бил председателят на партията, добави Реджеб и отказа да даде повече подробности. Той отново потвърди, че Емин е бил разработван от тайните служби, но не пожела да коментира дали след това е бил вербуван за агент. Това ще го каже ДАНС, нека посочи дали е имало материали за Емин, досие, разработки, призова бившият началник на кабинета на Доган.

Той посочи още, че в стаята, в която се издават пропуски в СДВР, е имало плакат на Бойко Борисов с надпис ГЕРБ. Службите за сигурност уж са деполитизирани, коментира Реджеб. По думите му не може щом си работил на такова място, след една година да бъдеш член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, коментира още бившият началник на кабинета на Доган. /БЛИЦ