Бившият екоминистър Емил Димитров коментира първите стъпки на новия ресорен министър Асен Личев. Загубихме 1 милиард и 200 милиона лева частна инвестиция. Това е най-голямото престъпление, което се случи, заяви Димитров.

"Молех и Мая Манолова, и предишния парламент, и сегашния министър да не се изказват по отношение на вноса и износа на отпадъци в България, защото трупаме непрекъснато огромни камари с боклуци. Те седят на пирамиди, трябва да има завод за изгаряне на боклуци в София, в Северна и Южна България", заяви той.

"Имахме чуждестранна инвестиция за 1,2 млрд. лева във Варненско, в Девня хората казаха съжаляваме, неясна политическа среда, другаде ще го правим. Защо трябваше да я губим, сега държавата ще дава парите", коментира Димитров.

Според него се задава проблем с българските отпадъци.

"Боклуците се трупат и добре, че циментовите заводи ги изгарят. Ако те спрат, ще стане един огромен боклукчарник в България", коментира Димитров.

"Първото, което направиха е заради отпадъците казаха, че ще затворят границите. Държа да кажа, че Черно море, Турция, РС Македония, Сърбия са европейски външни граници. Като ги затвориш, правиш балкански шенген. Това е лош сигнал към инвеститорите", заяви Емил Димитров, бивш министър на околната среда и водите.

Второто голямо постижение е пристанище на Капитан Андреево, на река Марица. Там поставиха условие Гърция и Турция да се разберат Марица да стане плавателна до морето.

"Извинявай за два месеца си министър, ще затвориш двете български пристанища, ама ще откриваш някакво ново на Марица... В момента да кажеш, че Гърция и Турция да се разберат и ще направят Суецки канал от морето до Капитан Андреево?", заяви Димитров.

"Поне 1000 дела и поне 3-4 млрд. лева обезщетение всяка година. Предвиждам вълна от дела - това ще са кметове, общините, частна собственост. Добрич, Варна и Бургас да си знаят какво ги чака".

Относно заповедта за спирането на тунела под Петрохан Димитров заяви: "Цяла Северозападна България чака нещо да се случи".