Всички изначално казаха - или Цацаров, или не ни занимавай с този въпрос. Това каза пред БНТ депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро. По негови думи, самият Цацаров не е искал да заеме поста.

"Така се получи, че аз го убедих. Но това не значи, че аз имам някакви специални качества. Просто мотивите на колегите аз ги съобщих", обясни той. 

По време на изслушването Цацаров каза, че е време тази комисия да се "събуди от сън". Димитров е на мнение, че трябва да има законодателна инициатива за това.

"Ние малко или много в момента Цацаров го изваждаме от съдебната система и го пращаме на друго място пак да кърпи дупки", коментира Димитров. 

Той попита ако не е Цацаров, кой да бъде на този пост. В момента пред него има много задачи - да направи нов закон, да преструктурира администрацията, да бъде арбитър.

"Той дойде и поднесе една концепция, която всички я харесаха".

Законът на КПКОНПИ се променя с обикновено мнозинство. Мерките ще са нормални и навременни, смята Ревизоро. Той обясни, че проблемите са ясни. Очевидно е, че списъкът с промените трябва да се прецезира.