Изпълнителното бюро на БСП  проведе извънредно заседание, на което беше обсъдено поведението на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет. 

Бомбата на БЛИЦ се потвърди! Това е новият шеф на СОС

1. Ръководството на БСП категорично се разграничава от действията на общинските съветници;

2. ⁠Сваля политическо доверие от тях;

3. ⁠Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС;

4. ⁠На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания.

Нова драма в СОС: Разпадна се групата на "Възраждане"!

До решението се стигна, след като общинските съветници не изпълниха  решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи: „Градският съвет на БСП  да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет.

Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите  се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Съветниците не издигнаха Тонова и гласуваха за друг кандидат.

БЛИЦ припомня, че това не е единствената драма в политическа партия заради избрания председател на СОС. След месеци протакане най-сетне бе излъчен временен шеф в лицето на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Този шокиращ избор обаче накара и още една партия да се отрече от свои членове в Съвета, като те са изключени от партията. Става въпрос за "Възраждане" на Костадин Костадинов

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук