Смущаващо е, че се прави по този начин – в тъмна доба. Отново бяха потъпкани поредните правила. Едва ли мотивите имат своето основание. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Росица Кирова по повод освобождаването на цялото ръководство на "Булгаргаз"..

Тя посочи, че по времето на ГЕРБ дружеството е задоволявало нуждите на българските граждани и "сме имали добра цена на газа".

Тук виждаме една икономическа битка между две лобита, които искат да овладеят енергетиката и транзита на газ в България. Ето така продължават промяната. Българското общество настояваше за повече прозрачност и повече обсъждане. Вероятно бордът на Булгаргаз ще обжалва решението, предположи Кирова.

"В Народното събрание имаше една временна комисия, която трябваше да предложи решение във връзка с високите цени, но тя проведе само едно заседание, не се знае какво стана с нея. Все още чакаме да видим какво мислят и смятат да направят новите управляващи в сферата на енергетиката, особено с цената на тока'', допълни народният представител и подчерта, че държавната помощ за бизнеса заради високите цени на тока е "крайно недостатъчна".

На въпрос дали се задава първият вот на недоверие към правителството на Кирил Петков, Росица Кирова отвърна, че все още няма да има такъв.
Ще им дадем възможност да поправят това, което сгрешиха, а те сгрешиха почти всичко, отбеляза тя.

Според нея "всички плащаме цената на промяната и това не е обещаната промяна към по-добро".
По темата със зелените сертификати Кирова обясни, че от ГЕРБ ще направят предложение да отпаднат.

Ще предложим отпадането на зеления сертификат. Въведохме едни правила, които не спазваме. Това е инструмент, който се използва и като рекет върху бизнеса. Правилата трябва да важат за всички. Ние не успяхме да убедим българските гражданите да се доверят в науката и да си поставят ваксина, допълни зам.-председателят на парламента и припомни, че в здравното министерство, например, не е нужен зелен сертификат, за да се влезе.