Трябва да се направи ясен анализ на потребностите на партиите във връзка с партийните субсидии. Трябва да има публичен и обществен дебат по темата. Трябва ли цялото общество да плаща на една партия, за да си направи тя партийна телевизия? 

Това каза в сутрешния блок на bTV председателят на АБВ Румен Петков по повод темата за партийните субсидии. "Постъпката на ГЕРБ за 1 лев субсидия също е грозна и популистична. Другата седмица ще си вземем уведомително писмо от Министерството на финансите за това колко надвзети субсидии трябва да върнем. Тук обаче възниква въпроса - какво правим със служителите от министерството, които са наддали парите? Съгласен съм, че и партиите трябва да понесат своята отговорност за това, че не са проверили сметките, но това не е причина така да се стъпва на вратовете на партиите и субсидията да се прави 1 лев", каза още лидерът на АБВ.

"Рано е да се говори за обединение в ляво за предстоящите местни избори. За мен битката с корупцията на БСП приключи на 23 май. Няколко хора от БСП бяха превърнали кабинета на главния прокурор в кошче за душевни отпадъци. Всеки ден бяха там и размахваха някакви документи пред медиите. И така до 23 май. Това е опошляване на битката с корупцията. Тя трябва да е ежедневна и постоянна, а не само в предизборната кампания", категоричен беше Петков.