Щастлив съм от решението на съда да ме оправдае заради себе си и най-вече заради моите деца, коментира пред журналисти в Пловдив бившият министър на вътрешните работи Румен Петков днешното решение на Софийския градски съд. Столичните магистрати го оправдаха по делото за осветяването на секретния сътрудник на МВР и сега съветник в ДАНС Алексей Петров.
Не знам как ще подходи прокуратурата в бъдеще, а и не искам да се създава впечатление, че искам по някакъв начин да й повлияя, заяви Петков в отговор на въпрос дали очаква прокуратурата да обжалва това решение на апелативна инстанция. Той уточни, че не очаква делото да се отрази и на предстоящия конгрес на БСП за отстраняването му като член на Изпълнителното бюро на партията. Петков добави, че хората, с които е работил толкова години, го познават добре и не биха се повлияли в оценката си за него.

Не е добре за страната ДПС да бъде подлагано на натиск и нападано, коментира той настоящата политическа обстановка в страната.

Румен Петков участва в Пловдив в кръгла маса, посветена на трафика на хора. Форумът се организира от Международния институт за сигурност и сътрудничество, на който Петков е председател. Глобите за трафик на хора ще бъдат двойно завишени, съобщи Ирена Борисова от правосъдното министерство. Бивши шефове на МВР, които са съучредители на Международния институт за сигурност и сътрудничество, поискаха законодателни промени за ясна и категорична забрана на проституцията. Ексвътрешният министър Румен Петков заяви, че е абсурдно в 21 век периодично да се дискутира въпроса за легализирането на търговията с плът.
Димана Тодорова, БЛИЦ