Не разбирам защо изобщо възникна целият този спор с името на "Коалиция за България", тъй като от БСП са загърбили това име. Вместо да говорим за политика, ние постоянно се замерваме с всякакви скандали. "Коалиция за България" е силно формирование с бъдеще. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков пред bTV във връзка със спора с Нинова за името "Коалиция за България", с което АБВ и други партии ще се явят на евроизборите.

,,Как може да бъде откраднато нещо, което не искаш?! Вижте, името не е тяхно. Госпожа Нинова явно бърка "Техноимпекс" с "Коалиция за България". Съжалявам, но да твърдиш, че името на коалицията ни е името на партията ти е политическа неграмотност'', сподели Петков.

,,Предложихме партньорство на БСП без всякакви условия, дори не сме имали претенции за места в листите, колегите от БСП обаче заявиха, че не желаят да си партнират с нас. С усещането си за самодостатъчност БСП се обрича на самота. По този начин няма как да бъдем алтернатива на ГЕРБ'', коментира лидерът на АБВ и допълни, че все още не е решено кой ще бъде водач на листата на "Коалиция за България" за предстоящите европейски избори.

,,Надявам се до края на седмицата да приключим с този въпрос'', завърши Румен Петков.