Хора от ръководството на ДПС, нито министри или народни представители не участват в "Лиани", нито в някоя друга разработка. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков по Нова телевизия. Той беше категоричен, че е започнала политическа агресия срещу ДАНС, която вреди на работата на агенцията.
Определени народни представители непрекъснато изнасят информация по разработки, правят квалификации на служители, които са откровени лъжи, с което се демотивира тяхната работата, категоричен беше Румен Петков. Според него вмешателството на политици в дейността на службите показва, че има политически среди, които са заинтересовани службите за сигурност да не работят. " „Лиани“, „Бръшляни“, хората вече се объркват, непрекъснато се размахват някакви имена безотговорно. Някои хора без скандал не могат да живеят, прекалиха с лъжата и то циничната лъжа, заяви Румен Петков. Той беше категоричен, че няма представители от ръководството на ДПС, нито министри, в това число и министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, за който вчера съобщи ген. Атанас Атанасов от ДСБ,в разработката "Лиани" нито в друго дело на ДАНС. Според бившия вътрешен министър ген. Атанасов непрекъснато лъже и сипе клевети. Той е човекът, който като ръководител на Националната служба сигурност, създаде пълен конфорт на наркотрафиканта Куйович с издаденото му разрешително за постоянно пребиваване у нас, каза бившият вътрешен министър.
На въпрос защо не е бил разследван лидерът на ДПС Ахмед Доган, след като е говорил за „обръча от фирми“, Румен Петков отговори: "Нямате основание за безпокойство. По мое време не е спирана нито една разработка, не е останал нито един непроверен сигнал. Безпричинни разработки не е имало срещу нито един политик, в това число и от БСП. /БЛИЦ