“Многократно заявих, че са важни устойчивите решения. Важно е да има предвидимост в тази политика. За мен политиката , която води “Булгаргаз” тя е извън икономическата и управленската логика”. Това каза президентът Румен Радев след състезанието по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“. 

“Кризите, в които се намираме са тежки. Но най-важното  да не се допуска криза на доверие. Никое правителство не може да води страната в тежки кризи при дефицит на доверие”, заяви още държавния глава и посочи решение - “открит и конструктивен диалог, в който да се уважават всички страни”. 

“Най-важно е правителството да уведомява българските граждани”, така коментира Румен Радев дали премиерът Кирил Петков го е уведомил за договорньшь за доставка на втечнен газ от Америка, след визитата си в САЩ.

Президентът не даде конкретен отговор дали според него предстоят предсрочни избори. Той каза, че “единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социални кризи да не ескалират в политическа криза”.