Гражданите на света искат да го променят и всички политици трябва да се съобразят с това. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова относно изборите в САЩ и огромната драма в резултата между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън.
"Госпожа Цачева има реални шансове да спечели на втори тур. Остават почти два милиона избиратели, които могат да променят резултата. Разчитам на разума на българските избиратели", заяви Бъчварова.

"Най-важното е българският глава да познава нейните устои. Трябва да знаем какъв президент искаме. Сега имаме нужда от държавници, за да се случват нещата в страната ни. Трябва да имаме един разумен и компетентен президент. Политиката също е професия, изисква се опит и знания. Отговорността се носи от човек, който знае за какво става въпрос във всеки един момент", заяви Бъчварова.

"Когато издигаш за кандидат на тази позиция - най-опитния и най-добрия си законотворец, който има опит и практика, това не може да бъде грешка", заяви тя.

"Ако загубим в неделя, няма основание да се откажем от подаването на оставка. Не мисля, че е било грешка да обвържем резултатите от тези избори с кабинета. Това е въпрос на политическа отговорност", каза Бъчварова.

"Избирането на Румен Радев е страшно заради политическия багаж, с който той влиза в кампанията. Той не е достатъчен. Външнополитическите му тези са в обратна посока на това, към което сме вървели през последните 10 години. Липсва му политически опит, излиза с неправилни тези", отсече твърдо Бъчварова.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА