Правото на всеки български гражданин да обжалва пред съда актовете на администрацията, които го засягат, е гарантирано от закона, но случаят Драшков засяга устоите на конституционния ред в страната. Във връзка с това Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост” очаква Върховният административен съд да отхвърли жалбата на Иван Драшков, с която се иска отмяна на решението на Министерския съвет за отстраняването му от поста зам. председател на ДАНС, заявяват в декларация от партията.
Противното означава да се легитимира противодържавна дейност, да се торпилират държавните институции и пряко да се застраши националната сигурност на Република България.
Ако решението за отстраняване бъде евентуално отменено от съда, това би означавало Министерският съвет да попадне в капан и да избира между повторно уволнение на Иван Драшков или внасяне в Народното събрание на законопроект, по силата на който ДАНС да бъде закрита.
Единствените, които ще спечелят в подобна ситуация, са организираната престъпност, политическата мафия и лицата, които работят за излизането на Република България от Европейския съюз.
Всички останали ще загубят, включително държавата – собственото си достойнство и последните остатъци от уважението на гражданите.
Когато обществото ни е изправено пред подобен род дилема, партийно оцветените аргументи са абсурдни и недопустими.
Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” изразява надежда, че председателят на Върховния административен съд поне веднъж ще се издигне над конюнктурните интереси на собствената си партия НДСВ и няма да допусне никой от поверените му състави да излезе с антидържавно решение, допълват от РЗС. /БЛИЦ