Депутатите се събраха на извънредно заседание днес. В дневния ред са предвидени 8 точки, половината от които ще са при закрити врати.

Пленарното заседание започна с четене на деклaрации от името на парламентарни групи. Първи думата взе Костадин Костадинов от "Възраждане", който настоя да се осъди геноцида в Армения. 

Декларация прочете и Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната". В нея той заяви, че ГЕРБ - СДС, ДПС, БСП, "Възраждане" и "Български възход" умишлено са забавили промените в НПК и Закона за съдебната власт. "Тези партии имаха волята да приемат промени в изборното законодателство набързо и да погазят всякакви срокове, но нямаха волята да приемат закон за разследване на главния прокурор и борба с корупцията", обяви Иванов.

Като първа точка в пленарната зала предстои второ гласуване на законопроекта за допълнение към Закона за здравното осигуряване, който беше приет единодушно. Според направените предложения се определят критериите за приоритетните болници, които осигуряват достъп до лечение, финансирано от здравната каса. Предвидена е и методика за финансиране на аптеки в отдалечени населени места.

Народните представители трябва да изслушат годишните доклади на агенция "Разузнаване ", служба "Военно разузнаване", ДАНС и Комисията по сигурността на информацията. Съдържанието на докладите е с гриф "Секретно" или "Поверително".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук