Ако има нещо, за което се радвам, е, че успях да запазя усмивката си все пак. Няма как да бъда господар на мислите и на желанията на другите хора. Не мога да се сърдя на всички, които са говорили от мое име, защото това е техен избор. Това каза пред БНТ бившият депутат от „Има такъв народ“ Виктория Василева.

„Никога не съм се срамувала от нещо, което съм казала или направила. Нито има за какво да се оправдавам, нито има за какво да се обвинявам. Не съжалявам за нито един миг, прекаран в Народното събрание“, посочи Василева, която беше във видимо ведро настроение, след като вчера парламентът одобри нейната оставка

„Най-важната илюзия, с която се разделих, е, че сме способни да се учим от грешките си“, заяви тя.

„Нямах намерение да го обявявам публично, но да, подадох оставка и като главен секретар на ИТН и като член на ИТН, защото не смятам, че има какво да дам на този проект политически. Това, което исках да свърша, го свърших по най-добрия възможен начин според мен“, обяви бившата депутатка.

Тя коментира отношенията си с партията на Слави Трифонов: „Това не означава, че човек се омъжва за тази партия. Тя не е мой съпруг. Имам си съпруг, не ми трябва втори, благодаря“.

„Не е почтено, не е човешко, когато си бил с едни хора, когато си споделял с тях и доброто и лошото, да започнеш да хвърляш кал и да плюеш“, каза тя относно изявленията на някои свои колеги, напусни ИТН.

Тошко Йорданов се хвана за главата, щом чу тези думи в парламента БЛИЦ TV

Относно твърденията, че ще се присъедини към партията на Стефан Янев, Василева коментира: „Не, категорично нямам покани от други политически проекти, а и не смятам, че на този етап бих предпочела да се занимавам с подобна деятелност“.

„Разговаряла съм с Кирил Петков и то нееднократно, дори в парламента“, каза тя и обяви, че разговорите са били но общи теми, без конкретика. Петков не ѝ е обещавал нищо. „Може би е разбрал, че чрез мен няма как да се случи. И може би затова не е опитвал чрез мен да се опитва да убеждава други колеги. Аз така си го обяснявам“, посочи тя.

„На този етап нямам желание да се занимавам с никакви политически проекти – нито на Стефан Янев, нито на Асен Василев. Аз пожелавам успех на всички“, заяви Василева.

"Не съм говорила с г-н Трифонов, нямам представа какво мисли. Сигурно има мнение, той има мнение по всички въпроси", разкри Василева. "Може би е уважил моето решение такова, каквото е", допълни тя. 

"Македония беше поводът само за изтеглянето на министрите", посочи бившата депутатка от ИТН. "От първия ден (на парламента) имаше цяла серия от грешки. Това бяха грешки, които бяха абсолютно поправими. Това беше въпрос на комуникация, на търпение", смята тя.

"Загубих себе си в цялата тази обща картина. Ако има нещо, за което хората истински наказват, това е за неспазени обещания", каза тя относно срива в подкрепата за ИТН.