Сценарият за дестабилизация на държавата е на път да се провали. Това коментира депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев, след като депутати напуснаха ИТН.

Според него това не може да се нарече предателство.

„Това е държавническо мислене. Те ясно казаха, че не искат да участват в парламентарна група, която се вземат решенията еднолично, където тяхното мнение не се чува, където са водени от кукловоди сценаристи“, обясни Сабрутев.

По думите му е важно, че става дума за подкрепа за важни държавнически решения, като актуализацията на бюджета, а не за обещаване на депутати.

"Господин Кирил Петков и господин Асен Василев провеждат срещи с народни представители, търсейки подкрепа по въпросните приоритети", добави Сабрутев.

Относно подкрепа от опозиционните партии той заяви, че ако те сметнат, че техните приоритети съвпадат с тези на кабинета, нека да ги подкрепят.

„При актуализацията на бюджета се запазва дефицита, който беше заложен в големия годишен бюджет. Допълнителните разходи, които се планират в актуализацията, ще дойдат от преизпълнение на приходната част“, каза още Сабрутев.